Desenvolupa el teu projecte amb l'assessoria d'experts voluntaris
Desenvolupa el teu projecte amb l'assessoria d'experts voluntaris

Cooperació internacional

VAE també té una voluntat de servei fora del país, concentrada actualment en dos fronts: La pertinença a CESES i el projecte Andí.

10 Aniversari Projecte Equador X - Andí V.

Un referent de cooperació Internacional en formació d’universitaris

Un total de 80 estudiants s’han format en un programa de 6 mesos de pràctiques a empreses catalanes (26 en diferents edicions). Realitat que ha estat pòssible per la visió dels creadors del programa i la participació de 25 socis de VAE com tutors

Aquest any, VAE consolida la seva Cooperació Internacional amb el 10è Aniversari del seu projecte estrella; Les pràctiques empresarials i màsters universitaris per a complementar la formació d'estudiants de la zona andina.

Així doncs, aquest principi de febrer, rebrem els components de la desena tramesa d'estudiants. L'estada dels quals s'allargarà fins a final de juliol.

Queda lluny aquell 2004 en el què el nostre President en Josep Buisan i en José Augusto Ochoa, van fer un viatge a l'Equador, on amb l'ajuda del Sr. Juan José Vilaseca, President de la Fundació GAVISOL (Fundación Gabriel Vilaseca Soler)i el Professor Marcos Tapia de l'ESPOL (Escuela Politécnica Superior del Litoral) de Guayaquil van endegar un projecte que ha permès la vinguda a Barcelona de 10 lleves d'estudiants de darrers cursos de carrera universitària per fer unes pràctiques curriculars, a més d'uns màsters en Universitats del país.

L'èxit del projecte ha estat total en els objectius que es perseguien: El creixement personal, l'experiència impagable d'unes pràctiques en empreses catalanes modernes, un increment de coneixements en màsters universitaris, el contacte amb estudiants d'altres països, una convivència amb els companys, i especialment les estadístiques posteriors de l'èxit professional de la major part del participants, cosa que creiem avala l'esforç dels implicats en aquesta Cooperació Internacional, que ha tingut la finalitat de posar una llavor fructífera en països en desenvolupament.

Durant aquets deu anys, el projecte a sofert diverses modificacions. El què va començar amb un Projecte Equador I, es va transformar, al cap de 5 anys, en Projecte Andí I, per la inclusió d'estudiants de la Universitat "Uniempresarial" de Bogotà ( Colòmbia). Passats 2 anys més i per falta de finançament, no va ser possible aquesta darrera inclusió i es va substituir per la ESPOCH( Escuela Politécnica Superior de Chimborazo) i així fins avui.

VAE, que ha vetllat en tot moment pel desenvolupament harmònic del procés, programant, contactant amb les empreses receptores, contractant les universitats locals, col·laborant amb les d'origen en la selecció de l'alumnat, la seva recepció a Barcelona, el seu allotjament , la tutoria permanent, etc. Vol agrair la col·laboració d'empreses, Universitats d'origen i receptores, molt especialment a GAVISOL i a totes les entitats què han cregut en el objectius del projecte i que han aportat subvencions i suport.

Una mica d'estadística:

N. d'alumnes      N. d'empreses    N. d'Universitats a origen       

          80                         26                               3         

N.d'Universitats receptores          N. de màsters

                               3                                    14                                                                                             

N.d'entitats col·laboradores N. de gestors i tutors de VAE

                               7                                             25

CESES

La Confederació Europea de Serveis de Sèniors Experts, coneguda com CESES, és una associació internacional sense finalitat lucrativa, composada per 21 organitzacions dels Estats membres de la Unió Europea.

La primera entitat jurídica del seu tipus a Europa, que abasta els coneixements de més de 24.000 voluntaris. La combinació dels grans recursos d'aquestes organitzacions, fa que CESES ofereixi assistència a curt termini amb assessorament a empreses i institucions de forma professional i voluntària.

Vídeo Projecte Inmigrants Emprenedors

VAE, Voluntaris en Assessoria Empresarial

Parc Tecnològic Barcelona Nord
Marie Curie 8-14 08042 Barcelona

Correu electrònic: info@vaecat.org

També ens podeu trucar al telèfon: 933548643, el 606866117 o bé utilitzeu el nostre formulari de contacte.

També atenem a Sabadell i Cuni(contacteu)

Contacte / Contacto

Com arribar / Como llegar

VAE en xarxes socials

VAE en redes sociales

Versión para imprimir Versión para imprimir | Mapa del sitio Recomendar esta página Recomendar esta página
© VAE Voluntaris en Assessoria Empresarial